vineri, 28 octombrie 2011

Produse fara de care (nu) putem trai fara probleme

Dupa cum stiti,in postarea anterioara am precizat ca folosirea lotiunii tonice nu este doar optionala,ci si oarecum inutila. Iar acum vin si cu un raspuns avizat,al dermatologului vedetelor de peste Ocean: "O pierdere de timp şi de bani", susţinea dermatologul Leslie Bauman în emisiunea celebrei moderatoare Oprah. Potrivit specialistei, loţiunea tonică a fost inventată pentru a îndepărta pelicula alunecoasă pe care o lăsau produsele pentru curăţarea tenului mai demult. În prezent, nu mai este cazul pentru că loţiunile de curăţare nu mai au acest efect. În plus, aceste loţiuni tonice conţin pe lângă alte substanţe dăunătoare şi alcool care irită şu usucă foarte rău pielea. Dacă simţi nevoia să foloseşti o loţiune tonică după demachiere, foloseşte apă florală/hidrolat de trandafiri (lavandă muşeţel, etc) sau ceai verde ţinut la rece şi pulverizat pe faţa curată.”
Si daca tot am inceput,mai sunt inca multe alte produse pe care fetele la cumpara din cochetarie,fara a avea neaparata nevoie de ele:
Exfoliant pentru buze: Sunt absolut inutile şi arunci banii pe fereastră, în loc să recurgi la o tehnică ieftină şi simplă. Aplică balsam pe buze şi cu o cârpă moale umedă masează delicat buzele pentru o exfoliere blândă. "Astfel vei îndepărta stratul uscat fără să-ţi iriţi buzele", explică Emily Kate Warren, make-up artist.
Mască pentru picioare De ce să cumperi aşa ceva când ai putea foarte bine să aplici puţin ulei de măsline încălzit şi să îţi pui şosete peste noapte pentru a permite o absorbţie mai bună a ingredientelor. În plus, dacă exfoliezi călcâiele cu piatra ponce înainte de masajul cu ulei de măsline sau alt ulei/unt vegetal vei constata efectele miraculoase.
Cremele pentru decolteu/gât Sper că îţi dai seama că aceste etichetări nu fac altceva decât să te determine să arunci banii pe o grămadă de produse care până la urmă au acelaşi efect. De ce să nu foloseşti crema de faţă obişnuită sau un ulei/unt vegetal pentru hidratarea pielii din această zonă sensibilă? Nu te lăsa influenţată de reclamele care încearcă să-ţi vâre pe gât o grămadă de produse inutile!

Articolul a fost preluat de aici.
As mai adauga cateva produse pe care le consider inutile(insa ma puteti contrazice si convinge ca nu este asa,ba mai mult,chiar va rog!): intaritoarele pentru unghii,rimelul transparent,pudrele speciale pentru zona ochilor(un ex.Powderflage de la Benefit).
Pe de alta parte,sunt produse care pot parea neinsemnate la inceput si de care putem fi sceptice,ba chiar sa le consideram inutile sau de umplutura ,insa care pot face cu adevarat diferenta. Baza de machiaj,baza pentru fard de pleoape,top coat-ul de unghii si pudrele cu efect HD sunt cateva din acestea.
Un machiaj reusit tine de aceste mici si invizibile detalii: Fondul de ten nu doar ca se fixeaza mai bine pe o baza adecvata ,ci are si un finish mai mat si mai natural.La fel si cu baza pentru fardul de pleoape,fixeaza culoarea ,in acelasi timp intensificandu-i reflexele. Top coat-ul pentru unghii este un must,facand diferenta dintre o manichiura terna si una ”ca in oglinda”.
Un alt produs de make-ul adesea neglijat este pudra cu efect HD. Nu va ganditi totusi ca va minimalizeaza orice imperfectiune,insa cu o baza de machiaj si un fond de ten potrivit,poate da tenului matifiere si o stralucire discreta,naturala,in acelasi timp.
Este posibil sa fi omis cateva produse din ambele tabere,insa promit sa revin cu un update daca imi amintesc ceva.
Va pup,sa fiti frumoase!

Update
: Servetele matifiante-sunt absolut indispensabile.Matifiataza tenul fara sa stearga machiajul,iar daca contin si pudra(cum sunt cele de la sephora),e perfect.

4 comentarii:

  1. Pentru minte lotiunea intaritoare pentru unghii de la Farmec a functionat. Am facut initial o cura de aplicari zilnice de doua saptamani, pe care o repet ocazional, la cateva luni. La fiecare manichiura (adica la 5-6 zile) o folosesc si sunt multumita ca nu mi se exfoliaza unghiile deloc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun venit pe blogul meu,Sadie!
    Eu am incercat nenumarate intaritoare,printre care si cel de la Farmec.Recunosc,il aplicam cam odata la 2 saptamani,ceea ce a facut probabil sa nu mai actioneze asa cum trebuie.Iar ceea ce am uitat sa precizez in postare e faptul ca eu am unghiile foarte fragile,mi se rup din senin-pe fondul unei lipse severe de calciu,de aceea ,in cazul meu aceste produse nu prea dau randament. In orice caz,acum ca mi-ai adus aminte de el o sa ii mai dau o sansa si de data asta il aplic inainte de fiecare manichiura,iar dupa voi reveni cu impresii. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine te-am gasit! :)
    Eu as face altfel in locul tau: lasa-ti unghiile fara oja cateva zile si da-le zilnic cu lotiunea asta. Inainte de a o folosi, ai ptea sa-ti dai cu o crema pe cuticule, ca sa nu se usuce din cauza lotiunii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru sfat,il voi lua in considerare,incepand de maine(abia mi-am facut manichiura si vreau sa ma bucur macar putin de ea). Sa vedem rezultatele peste 2 saptamani,cam asa :)

    RăspundețiȘtergere